Af Malene Messman, køkkenchef

FAZER-PEDIA

Salturt er en 5-30 cm høj plante, der vokser vildt ved kystnære strækninger, hvor der er sandet og fugtig jordbund. Placeringen tæt ved saltvand giver salturt sin karakteristiske smag. Salturt er en etårig plante, hvis blade er rørformede og lysegrønne.
Den er i familie med spinat og sølvbeder og er meget rig på vitaminer og mineraler.
Gastronomisk er den på sit højeste fra april til juni. Den kan dog også fås i september,
men da er den ikke lige så lysegrøn og kan have en tendens til at blive for bitter.

INSPIRATION

Jeg bruger den gerne som det salte element i en ret. Den er rigtig lækker smørdampet
på samme måde som små, nye slikasparges, kartofler eller ærter, rå i salater, som garniture i fiskeretter, finthakket i wokretter, risotto eller fiskefrikadeller.
Du kan tørre den i ovnen ved 60 grader i 4-5 timer og blende den til urtesalt. Du kan også pynte dine retter med den som “tørrede grene”. Den fantastiske krydderurt kan opbevares op til 3 uger i køleskab og stadig være flot og saftig.