Ingredienser

Til 6 personer. Tilberedningstid: ca. 1 1/2 time

1 l økologisk kærnemælk
4 stk. økologiske æg
½ stang vanilje
600 g økologisk hvedemel
75 g rørsukker
1 tsk. salt
2 tsk. natron
½ tsk. kardemomme (kan udelades)
1 tsk. økologisk citronskal
4 stk. æbler
4 spsk. økologisk smør (til bagning)

 

Fremgangsmåde

Pisk først kærnemælk og æggeblommer sammen. Pisk herefter æggehviderne luftige og vend dem i.
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og mas dem ud i lidt af sukkeret.
Bland herefter hvedemel, vaniljesukker, sukker, salt, kardemomme og natron, og pisk det sammen med mælkeblandingen. Tilsæt til sidst citronskallen, og lad dejen hvile 20-30 minutter.
Herefter bages æbleskiverne i smør på en hed æbleskivepande. Læg et stykke æble i hver æbleskive under bagningen. Vend æbleskiverne hele tiden, så de får en jævn overflade og bliver kuglerunde.
Servér gerne æbleskiverne med en skål hjemmelavet hindbærmarmelade og en skål flormelis.

Velbekomme!