Ingredienser

Til 4 personer. 

800 g jordskokker, skrællede
100 g kartofler, skrællede
1 løg, pillet
25 g Smør
1 l hønsebouillon
1 dl piskefløde
1 dl creme fraiche 38%
Salt og friskkværnet peber
500 g torskefilet (i fire pæne stykker)
100 g bacon i små tern (kan evt. erstattes af rugbrødschips)

Fremgangsmåde

Skær jordskokker, kartofler og løg i tern.
Opvarm smør og svits jordskokker, kartofler og løg uden det tager farve.
Tilsæt bouillon og lad det småkoge i 20-30 min.
Steg imens baconternene sprøde i lidt olie.
Blend suppen med en stavblender, og varm suppen op igen med fløde og creme fraiche. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Bag torskeloins i ovnen på bagepapir ved 200°C i ca. 15-20 min
(husk lidt salt og peber på fisken!)
Anret suppen i dybe tallerkener med torsken i midten, og drys med bacon og
evt. lidt frisk timian
Servér med et godt brød.
Velbekomme!