Ingredienser

Til 4 personer, tilberedningstid: ca. 20 min.

1 rødløg
1-2 gulerødder
2 fed hvidløg
Lidt olie til stegning
690 g tomatsauce
- vi anbefaler: Polpa di Pomodoro
690 g, økologisk
Ca. 1 dl vand
50 g solsikkehak, økologisk
1 tsk. oregano
1 tsk. rosmarin
Salt og peber
500 g frisk pasta
- vi anbefaler: fettuccine m. æg
Ca. 150 g parmesan
- vi anbefaler: Parmigiano Reggiano
Evt. friske basilikumblade og et godt brød

Fremgangsmåde

Snit rødløg, gulerødder og hvidløg fint og sautér i olie i en kasserolle på mellem varme i et par minutter. Kom hele flasken med tomasauce i og ca. 1 dl vand. Tilsæt herefter solsikkehak, oregano og rosmarin. Tilsæt mere om nødvendigt sammen med salt og peber. Kog det hele igennem på svag varme uden låg og kog væden væk under omrøring i ca. 10 min. Kog fettuccine i letsaltet vand i ca 7-8 min., og kom dem efterfølgende i en sigte. Servér retten med høvlet parmensan – vær ikke nærig her, da det giver en dejlig umamismag, som normalt kommer fra kødet. Tilsæt eventuelt friske basilikumblade og servér et godt brød til.

Velbekomme!

Tip: De 50 g solsikkehak kan erstattes af ca. 4-500 g hakket oksekød.