Ingredienser

4 gulerødder, skrællede
1 persillerod, skrællet
¼ knoldselleri, skrællet
2 løg, skrællede
5 fed hvidløg, pillede
1 porre, renset
1 – 1½ kg oksehaler
2½ dl hvidvin (der kan bruges halv/halv af hvidvin og madeira)
2 dl kalvefond
3 spsk. tomatkoncentrat/puré
4 kviste rosmarin
5 kviste timian
5 laurbærblade
1 økologisk citron
Olie til stegning
Salt og peber

Fremgangsmåde

Skær gulerødder, persillerod, selleri, løg, hvidløg samt porrer i mindre skiver/grove tern.
Find en stor gryde frem, og brun oksehalerne i lidt olie på alle sider.
Tilsæt lidt ekstra olie, og svits grøntsagerne ved middelvarme i ca. 5 minutter.
Hæld nu oksehalerne tilbage i gryden, sammen med vin, og lad det koge i ca. 3 minutter.
Tilsæt kalvefond, tomatkoncentrat og krydderurterne.
Skru ned for varmen, og lad det simre i 4-5 timer.
Tag halerne op, og lad væden koge lidt ind.
Fjern/pil nu kødet fra benene, og hæld det tilbage i gryden.
Smag til med salt og peber, revet citronskal og evt. lidt citronsaft.
Servér sammen med en god kartoffelmos eller en pasta/spaghetti.

Velbekomme!