Ingredienser

Tykkam:
Ca. 750 g oksetykkam
1 lille kvist timian
1 lille kvist rosmarin
2 stk. alm. løg, groft skåret
3 fed hvidløg
2 stk. røde æbler, groft skåret
3 stk. gulerødder, skrællede og groft skåret
2 dl tør hvidvin
2 dl vand
1 ds. hakkede tomater

Salat:
1 dl olivenolie
0,5 dl god hvidvinseddike
1 spsk honning
1 stk. spidskål
3 stk. røde æbler, skåret i tynde både
1 stk. citron, saften heraf
2 håndfulde tørrede tranebær

Stegt hjertesalat:
4 hoveder hjertesalat

”Sellerifritter”:
2 stk. pæne selleri
2 spsk olivenolie
1 stk. citron, saften heraf

Fremgangsmåde

Tykkammen ordnes, bindes op med kødsnor og brunes godt af i en ovnfast gryde. Tag kødet op og brun de forberedte grøntsager og urter heri. Kødet lægges oven på urterne, og der kommes hvidvin og vand samt en alm. dåse hakkede tomater ved. Giv stegen 2 timer i ovnen ved 150oC. Kig til den under vejs, så den ikke koger tør. Når kødet er færdigt, tages det ud og trækker i gryden i min. 20 minutter. Sigt og kog evt. stegeskyen ind og servér den til.
Dressingen laves ved at piske olie, eddike, honning, salt og peber sammen.
Spidskålet flækkes og steges på en tør grillpande, til det er godt ristet. Mens spidskålet køler af, snittes de røde æbler i tynde både og vendes med citron. Spidskålet snittes meget fint og vendes sammen med de røde æbler. Vend tørrede trænebær i salaten. Det hele vendes sammen med olie-eddike dressingen.
”Sellerifritter’’ laves ved at skære selleriene i stave på 2x2 cm. Vend dem med olie, citronsaft, salt og peber. De bages hårde i oven ved 200oC i 15 min., eller til de er møre og gyldne, mens kødet trækker.
Hjertesalaten flækkes og grilles på en grillpande, eller steges på en alm. pande. Når det er flot stegt på skærefladen, tages det af og krydres med salt og peber.

Velbekomme!

Af Asmus From Nielsen, køkkenchef i Fazer