Ingredienser

Antal: 16 stk.
Tilberedningstid: ca. 2 timer

2 dl mælk
40 g gær
2 æg (+ æg til pensling)
1 spsk. sukker
450 g hvedemel
½ tsk. salt (groft)
1 tsk. kardemomme
100 g blødt smør

Fremgangsmåde

Mælken lunes til ca. 35°C
Gæren opløses i den lune mælk, og æg og sukker røres i
Mel, salt og kardemomme blandes i en skål, og det bløde smør smuldres i blandingen
Det hele æltes sammen, til dejen er blank og smidig
Dejen sættes til at hæve i ca. 1 time
Bordet drysses med mel, og dejen hældes ud på bordet, hvorefter den æltes godt Form 16 runde hveder og sæt dem tæt i en bradepande dækket med bagepapir, men så de ikke rører hinanden
Hvederne dækkes med et rent viskestykke og sættes til at efterhæve i 45 min.
Hvederne pensles med et pisket æg og bages i 12-15 min. i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft
Velbekomme!