Ingredienser

400 g okseflanksteak, afpudset
½ bdt. thaibasilikum, plukket
¼ bdt. koriander, plukket
½ bdt. mynte, plukket
5 stk. forårsløg, snittet fint
1 stk. skalotteløg, snittet fint
1 spsk. stærk chilisauce, smag til efter din egen smag
2 spsk. ris (klisterris), ristede i ovnen ved 140 °C i ca. 15 min. og stødt i en morter

Salattilbehør:

¼ stk. hvidkål, skåret i tynde både
1 stk. agurk, i stænger
4 stk. long beans, i 10 cm. stykker

Fremgangsmåde

Grill eller steg okseflanksteaken i ca. 5 min. på hver side (medium rare).
Bland forsigtigt de plukkede krydderurter med forårsløg og skalotteløg til en salat.
Skær det grillede kød i ca. ½ cm. tykke skiver og bland kødet i salaten.
Vend chilisauce deri og drys salaten med ristede ris.
Servér salaten straks med salattilbehør.

Bemærkninger

Alternativt kan du til denne ret bruge grillet gris, kylling eller til vegetarer; tofu