Ingredienser

Til 4 personer
Tilberedningstid: ca. 1 1/2 time

 

URTESTEGT LAMMECULOTTE
2 lammeculotter - 1 dl persille - 1 fed hvidløg - Skallen af ½ citron - Salt og peber

LANGTIDSBAGT SELLERI
½ selleri - 3 blade ramsløg - 25 g smør - Salt og peber

SALSA AF PEBERFRUGT, TOMAT OG FORÅRSLØG
1 gul peberfrugt - 1 rød peber - 3 stk. tomater - 2 stk. forårsløg - 1 spsk. olivenolie - Salt og peber

Fremgangsmåde

URTESTEGT LAMMECULOTTE

Persille skylles, hakkes fint og blandes med finthakket hvidløg og revet citronskal. Fedtet på culotten ridses, og derefter brunes culotten på panden. Vendes i persilleblandingen og krydres med salt og peber. Sættes i ovnen ved 200 grader i ca. 15 min.. Tag den ud og lad den hvile i ca. 15 min. med et stykke stanniol over, før den skæres i skiver og serveres.

LANGTIDSBAGT SELLERI

En ½ selleri skrælles og vaskes, et stykke stanniol (ca. 30x30cm) smøres med olie, sellerien lægges på og drysses med salt, peber og hakket ramsløg. Herefter lægges en skive smør på (ca. 25g) og pakken lukkes som en lille sæk og sættes i ovnen ved 195 grader i en time. Sellerien tages ud, deles i 4 stykker og serveres med det smeltede smør og urter fra pakken.

SALSA AF PEBERFRUGT, TOMAT OG FORÅRSLØG

Peberfrugter og tomater befries for kerner og skæres i tern (ca. 1x1cm). Forårsløgene skæres i skiver á ca. 1 cm og skylles grundigt. Det hele blandes sammen, krydres med salt og peber og vendes med olivenolie.

Velbekomme!