Ingredienser

Til 4 personer (Tilberedningstid: ca. 45 min.)

SAUCE
1 stk. rødløg
50 g ingefær
½-2 stk. rød chili, afhængig af styrke
2 fed hvidløg
2 spsk. rød karrypasta
250 g svampe, blendede
2 ds. kokosmælk (ca. 700 ml.)
8 stk. limeblade
3 spsk. rørsukker
3 spsk. soya (gerne en svampesoya)
2 spsk. riseddike
3 stk. lime (saften herfra)

GARNITURE
2 stk. løg
2 stk. fennikel
4 stk. gulerødder
6 spsk. sesamolie
½ stk. squash
½ stk. agurk
1 potte koriander
300 g. ris
Salt og peber

Fremgangsmåde

SAUCE
Start med at blende rødløg, ingefær, chili og hvidløg. Tilsæt karrypasta og rist det hele af i en gryde.
Tilsæt derefter de blendede svampe. Efter et par minutter tilsættes kokosmælk, limeblade, rørsukker, soya, riseddike og limesaft. Kog saucen igennem ved svag varme i 15-20 min, hvorefter garnituren tilsættes lige inden servering. Hvis du have en mere intens og kraftig sauce, kan du med fordel koge den i længere tid, men husk at justere med salt, peber, sukker og limesaft.

GARNITURE
Grøntsager: Skyl og rens alle grøntsagerne. Skær løg, fennikel og gulerødder i ens grove chunks på ca. 2x2 cm. Vend med 3 spsk. sesamolie, og bag dem i ovnen på 190°C i 12-15 min.
Squash/agurk-salsa: Skyl og rens squash og agurk. Skær i tern af 1x1 cm. Skyl og rens koriander, blend 2/3 med 3 spsk. sesamolie, og vend agurk og squash heri. Den sidste 1/3 er til pynt på retten.
Ris: Skyl risene i koldt vand og kom i 8 dl kogende, saltet vand. Kog i ca. 12-14 minutter og lad dem trække under låg i 10 minutter. Servér nu saucen med dampede ris, bagt grønt, salsa og frisk koriander.

Velbekomme!

af Rasmus Boysen Schmidt, køkkenchef i fazer