But first, coffee…

Kaffe er ikke bare kaffe. Ét er kaffens indtagende aroma og fyldige smag. Det sørger Fazers specialudviklede kaffebønner for:

  • En espressoblanding med fokus på syrlighed og en blød afstemt aroma
  • En kaffeblanding til traditionel kaffebrygning, hvor vi har skabt en behagelig, syrlig og elegant smag.

Noget andet er de bevidste valg, der er foretaget, før bønnerne ristes og males af danske Kontra Coffee. Ved at vælge single estate coffee kan vi spore bønnerne ned til den enkelte underleverandør. På den måde er vi tættere på vores kaffebønder i Brasilien, Indien og Colombia. Alt sammenmed det formål at give dig dagens bedste kaffeoplevelse.

Fazenda São Silvestre er ejet og drevet af Andrade-familien og ligger i 1250 meters højde i Cerrardo regionen i Brasilien. Farmen er kvalitetsstemplet med det brasilianske BSCA-certifikat. Her dyrkes primært Arabica-sorten Bourbon og Yellow Icatu. Kaffen er forarbejdet efter metoden ”pulped natural”. Det betyder, at kaffebærrene er tørret i solen, hvorefter skallen fjernes. Det giver en lidt sødlig smag og skaber bund og fylde i kaffeblandingen.

Nagambika Estate ligger i Chikmagalur i den indiske provins Karnataka ca. 1400 meter over havet. Kaffen er primært Arabica-sorten SLN795, som er den mest populære bønnetype i Indien. Kaffen er ”vasket”, hvilket vil sige, at kaffebærret undergår en gæringsproces i vand, inden skallen fjernes, og kaffebønnerne tørres. Smagsmæssigt har denne kaffe en god fylde med en maltagtig karakter.

Café Hacienda Horizonte ligger i 1300 meters højde i Marsella i den colombianske provins Risarelda og ejes og drives af Zapata-familien sammen med nogle partnere. Kaffen er primært Arabica-sorten Caturra. Kaffebærrene håndplukkes, hvorefter de bliver ”vasket” og tørret maskinelt. Modsat traditionel forarbejdning af ”vasket” kaffe anvender farmen elementer, der minder om forarbejdningen af ”pulped natural” kaffe. Det efterlader kaffen en sødlig smag.

Hver uge får vi friskristede forsyninger fra Kontra Coffee. Her bliver bønnerne ”slow roasted” i en tromlerister. Det giver en høj kvalitet, da bønnerne ristes skånsomt og ensartet og derved bevarer deres unikke smagsnuancer.